21.4.2024 23:54
Tytöt

SaiPa/Sudet T16 valtakunnallisen lopputapahtuman mestareiksi

SaiPa SB:n ja Sudet Salibandy:n T16 yhteisjoukkue voitti valtakunnallisesa lopputapahtumassa kultaa, kun niin ikään yhteisjoukkue Nurmijärveltä ja Vihdistä, SB-Pro/VSS kaatui lukemin 4-2.

SaiPa/Sudet yhteisjoukkue perustettiin keväällä 2023 kun kummallakaan seuralla ei ollut riittävästi T16 ikäluokan pelaajia ja motivoituneille pelaajille haluttiin tarjota mahdollisuus pelata tyttöjen sarjassa, vaikka moni peluri onkin jo koetellut taitojaan poikien sarjoissa. Alkuun laajan ikäluokan omaavan yhteisjoukkueen rakentaminen keskittyi yhteisen sävelen löytämiseen, mutta syksyn edetessä pelurit löysivät toisensa yli seurarajojen niin kentällä, kuin kentän ulkopuolellakin.

Hämeenlinnassa pelattu kauden 23-24 lopputapahtuma oli kaikkien aluesarjojen yhteinen lopputapahtuma, johon pääsivät aluesarjojen parhaimmat joukkueet. SaiPa/Sudet pelasivat tällä kaudella Etelä-Suomen aluesarjassa, jossa sijoituimme kilpasarjan toiseksi SB-Pro/VSS:n viedessä aluesarjan voiton.

Joukkueeseen sitoutuminen, tavoitetason nostaminen ja kaikkensa antaminen olivat kauden avainteemoja ja oikeastaan siihen kulminoitui myös viikonlopun lopputapahtuman pelit. Voitto Savo-Karjalan VarTasta ja Josbasta kuin Sisä-Suomen Häme-Starsista loivat hyvän pelifiiliksen tuttua Etelä-Suomen kilpakumppania kohtaan. Sopimuksista ei luistettu, sillä aluesarjan viimeisessä pelitapahtumassa Nurmijärvellä päätimme SB-Pro/VSS:n kanssa, että finaalissa nähdään.

Finaalipelissä ensimmäisen erän alku oli käsinkosketeltavan jännittävä. SB-Pro/VSS:n pidellessä palloa molemmat odottelivat erän ensimmäiset minuutit sopivaa aloitushetke lyödään mylly käyntiin. Vastustajan ensimmäisen iskun jälkeisessä SaSun vastaiskussa Jessica Aarrevuon syötöstä varsinaisen yllätyksen tarjoili keskikentän tuntumasta pakki Rebecca Abdelrahman, avaten peli SaiPa/Susille ajassa 6:02. Vastustajan mankeli ei häiriintynyt, vaan pelistä oli kehkeytymässä tahtojen taistelu.

Toinen erä alkoi Kaakon kaamealla ryminällä, kun ajassa 15:05 Jessica Aarrevuo laukoo Sara Ihalaisen syötöstä lukemat 2-0. Henkeä ei vedetty, sillä vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Silja Ilves sivaltaa Ella Räisäsen syötöstä ja vastustajan pienestä sählingistä lukemat 3-0 SaSulle. Vastustaja katsoo tarpeelliseksi puhaltaa peli poikki ja ottaa aikalisän, keräten ajatuksia ja uusia kuvioita. Aikalisä tuotti tulosta ajassa 20:41 kun SB-Pro/VSS avaa oman maalitilaston Iida Partin laukoessa Pipsa Vikströmin aloittamasta vaparista tilanteeksi 3-1. SaiPa/Susilaisia haastateltiin vielä tuomarin toimesta vaparin jo edetessä ja pallo meni verkkoon. Siitä sisuuntuneena ajassa 22:02 Jessica Aarrevuon tarjoillessa syöttöä ja Sara Ihalainen sivaltaa pallon verkkoon lukemin 4-1.

Kolmannen erän alussa vastustajan mankeli jaksaa vielä pyöriä. Vauhti on kova, paine hirvittävä ja kaupan päälle vastustaja tarjoilee ekstrakertoimen vapauttaen maalivahdin tehtävistään. Ajassa 44:45 paine pääsee läpi ja vastustaja kaventaa lukemiin 4-2. Aikalisä SaiPa/Susille, eli suomeksi, hengähdystauko... Loppu oli pelkkää viisautta. Pelataan palloa tarkasti omille ja pitäen.

Summeri soi, tytöt huutavat, SaSu VOITTAA!

Valtakunnallinen lopputapahtuma ei ollut tyttöjen ainut kilpailu viikonlopun aikana, vaan vähintään yhtä tärkeä oli joukkueen oma "Mustikka 24" -kilpailu. Kilpailussa miteltiin joukkueen pelastavista blokkauksista, eli omaan maaliin johtavien laukausten estämisestä omaa kroppaa työvälineenä käyttäen. Maalivahtien mieleen olevassa kilpailussa kunnostautuivat liki kaikki pelaajat, kiistattoman voiton mennessä Emilia Suurnäkille tuloksella 11 pysäytettyä laukausta. Joukkue kiittää Eman mustikoista!