29.10.2023 20:13
Naiset Edustus

Viikonlopun otteluraportti: Neljän pisteen viikonloppu

SaiPa SB - Classic (4-5ja): Classic hakee voiton jatkoaikamaalilla

Lauantaina SaiPa toivotti Lappeenrannan urheilutalolle tervetulleksi sarjakakkosena olevan Tampereen Classicin. Kaksikko oli kohdannut toisensa viime kevään puolivälieräsarjassa, joten odotettavissa oli todella mielenkiintoinen ottelu. Ja sellainen ottelusta kehkeytyi. Lopulta kaksi pistettä matkasi Tampereelle Classicin jatkoaikamaalilla.

Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa lukemissa, Classicin ollen hieman parempi ottelun alkuvaiheilla. Kuparisen rikkoi kuitenkin SaiPa, kun ajassa 16.22 Veera Lokka vei SaiPan 1-0 johtoon. Johtoa kesti tasan 2 minuuttia kunnes Meri Jokinen tasoitti tilanteeksi 1-1. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatilanteesta.

Toisen erän alkuun Classic meni 1-2 johtoon ajassa 24.56 Veera Vileniuksen maalilla. Puolitoista minuuttia myöhemmin Elina Suutari tasoitti tilanteeksi 2-2 ja vajaa 5 minuuttia myöhemmin Miisa Turunen laukoi SaiPan 3-2 johtoon. Torjuntojen valossa kuitenkin erä oli Classicin hallintaa, kun Miia Maaranen ehti pallon tielle 7 kertaa, kun taas Classicin maalivahdille Juulia Katajalle kirjattiin 2 torjuntaa.

Kolmannen erän alkuun Elsa Holopainen vei SaiPan 4-2 johtoon, kun erää oli pelattu vasta 48 sekuntia. Kaksi minuuttia myöhemmin Classic kavensi 4-3. Holopainen sai rangaistuksen ajassa 48.47, jonka SaiPa kesti, mutta Holopainen ei kerennyt rangaistusaitiosta pois, kun Vilenius laukoi päivän toisella osumallaan Classicin tasoihin ajassa 50.48. Lopussa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä ratkaisuja siinä kuitenkin onnistumatta. Edessä oli siis jatkoaika. Jatkoaikaa ei keretty pelaamaan kuin reilun minuutin verran, kun Meri Mäkinen pääsi laukomaan Classicille voittomaalin ja kaksi pistettä.

“Puolustettiin hyvin. Taas omissa maksoi virheet mitä ei saisi tulla kun halutaan tuon tason joukkue kaataa. Omissa paikoissa oltiin jälleen teräviä ja ei voi ihan pettynyt olla pisteeseen vaikka johdettiin kahdella maalilla”, vastuuvalmentaja Toni Soikkeli kommentoi.

Oltiin alusta asti hyvin pelillä ja koko joukkueen taisteluilme oli hyvä. Saatiin luotua tarpeeksi maalipaikkoja, mutta loppujen lopuksi kaveri oli kuitenki pikkusen parempi”, kommentoi Aino Partinen peliä.

Koovee - SaiPa SB (4-5): SaiPa nousee voittoon neljässä minuutissa

Sunnuntaina naiset lähtivät hakemaan lisäpisteitä Tampereelle lauantaisen jatkoaikatappion jälkeen. Suunnitelmassa onnistuttiin lopulta, kun SaiPa esitti 3.erässä hienon nousun voittoon ja loppulukemat 4-5.

Ensimmäinen erä Spiral-hallilla oli Kooveen hallintaa. SaiPa kuitenkin puolusti hyvin ja blokkasi laukauksia. Maalivahti Miia Maaranen hoiti maalillaan loput, joten ensimmäiselle erätauolle mentiin 0-0 tilanteesta. Kooveen hallinnasta kertonee, että Maaranen torjui ensimmäisessä erässä 8 kertaa, kun kentän toisessa päässä Iita Viitanen joutui torjumaan vain kertaalleen.

Toisessa SaiPa pääsi jo paremmin peliin mukaan, mutta onnistumisilla aloitti kuitenkin Koovee. Ensimmäiseksi Susanna Laurila onnistui ajassa 27.09 ja ajassa 35.41 Elisa Männistö vei nopealla vastahyökkäyksellä Kooveen 2-0 johtoon. Miisa Turunen kuitenkin kavensi vain vajaa kaksi minuuttia myöhemmin tilanteeksi 2-1. Erän viimeinen tilastomerkintä tuli SaiPalle, kun Elsa Holopainen lähti 2 minuuttiselle mailaan lyönnistä. Koovee ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä ylivoimaa, vaan 40 minuutin jälkeen peli oli 2-1 ja Holopaisen rangaistusta jäi 11 sekuntia 3.erän alkuun.

Kooveen ylivoima ei saanut maalia 3.erän alkuun ja peliä jatkettiin tasaluvuin. Ajassa 43.15 ensin Senni Hietanen lisäsi Kooveen johtoa lukemiin 3-1 ja vajaa minuutti myöhemmin Mia Vallenius laittoi tulostaululle lukemat 4-1. Toni Soikkeli otti tässä vaiheessa aikalisän herätelläkseen joukkuetta. Takaa-ajoa ei helpottanut Holopaisen jäähy ajassa 47.26. SaiPa kuitenkin kesti alivoiman. Ajassa 51.07 Ella Kettusen toimitus maalille kimposi Henna Piiroisen kautta maaliin ja peli oli 4-2. Vajaa 20 sekuntia edellisestä ja Veera Lokka laukoi SaiPan maalin päähän Kooveen maalivahti Viitasen käsien kautta. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa vajaa kaksi minuuttia, kun oli Holopaisen vuoro laukoa SaiPa tasoihin. Tästä reilu minuutti ja Turunen löysi maalin edessä olevan Aino Partisen, joka siirsiSaiPan 4-5 johtoon. Samassa ajassa Koovee otti aikalisän. Erän lopussa Koovee haki vielä 6vs5 kautta tasoitusosumaa, mutta SaiPa puolusti ja kesti. Näin ollen isot kolme pistettä lähti Lappenrantaan.

-”50 minuuttii oltiin Kooveen otteessa ja ei oikein saatu mitään aikaiseksi. Todella nihkeää meiltä, mutta myös paljon Kooveen hyvyyttä.Kun puhutaan momenttumista niin tänään sellanen nähtiin isosti. Peli kääntyi aivan täysin meille ja jokaisesta pelaajasta näki, että nyt meitä ei pysäytä mikään”, Soikkeli kommentoi.

Oltiin lähes koko peli kaverin perässä. Hävittiin kaksinkamppailut, eikä oikein päästy hyökkäyspäähän asti. Viimeisellä kympillä saatiin onneks momentum päälle ja se riitti tänään. Vaikka oli pääosin vaikeeta, niin tällaiset pelit luo joukkueesee uskoo, että huonommatkin pelit voi vielä kääntää voitoksi! Voittomaali tuntu tosi hyvältä! Miisan syöttö tuli nii lapoihi, et ei voinu missata. Harvemmin tulee tehtyä maaleja ja vielä harvemmin ratkasevia, ni piti jo vähä tuulettaaki!”, voittomaalin iskenyt Partinen iloitsi.

2-1 Miisa Turunen (Saana Luostarinen)

4-2 Henna Piironen (Ella Kettunen)

4-3 Veera Lokka (Miisa Turunen)

4-4 Elsa Holopainen (Veera Lokka)

4-5 Aino Partinen (Miisa Turunen)