9.10.2023 12:12
Naiset Edustus

Otteluraportti: Täydet pisteet Lappeenrantaan Nurmijärveltä

Syysmyrskyn keskellä SaiPa SB:n tie vei lauantaina Nurmijärvelle SB-Pron vieraaksi. SaiPalla oli alla niukka kotitappio PSS:lle lukemin 4-5. SB-Prolla oli päällä kahden ottelun tappioputki. SaiPan vierailu venytti tuon putken kolmeen otteluun.

SaiPa heilutti kotijoukkueen maaliverkkoa kertaalleen jokaisessa erässä. SaiPa avasi maalitilin jo reilun 3 minuutin jälkeen, kun pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Miisa Turunen tarjoili pallon Veera Lokalle, joka ei paikasta erehtynyt ja tilanne 0-1. SaiPalla oli mahdollisuus ensimmäisessä erässä vielä lisämaaleihin, mutta laukaukset kilahtelivat tolppiin ja Miisa Turunen epäonnistui rangaistuslaukauksessaan.

Toisen erän SaiPa pääsi aloittamaan ylivoimalla, kun SB-Pro sai rangaistuksen 1.erän loppuun. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ottelussa edettiin varsin tasaisissa merkeissä koko ajan. Ajassa 33.12 Elsa Holopainen vei SaiPan 0-2 johtoon. SB-Pron pelaaja antoi epäonnistuneen syötön kimmokkeena laidasta, joka tuli suoraan maalin eteen suuntaavalle Holopaiselle, joka viimeisteli varmasti.

Viimeiseen erään SB-Pro lähti hanakasti hakemaan kavennusta ja saikin sen jassa 53.44. Iloa ei kestänyt kauan, kun 55.07 Elsa Holopainen muuttaa tulostaululle kauniin syöttöketjun päätteeksi lukemiksi 1-3. SB-Pro haki lopun ilman maalivahtia kavennusosumia, mutta SaiPan hyvä puolustuspelaaminen ja lukkona maalilla ollut Miia Maaranen hoitivat yritykset.

Miia Maaranen olikin työllistettynä pelissä, kun torjuntoja kertyi 20 kun puolestaan SB-Pron maalivahti Nuppu Tikkakoskella torjuntoja oli 10. Laukauksetkin menivät reilusti SB-Prolle 49-25, mutta ne tärkeimmät eli pisteet lähtivät Lappeenrantaan.

Naisten kausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla EräViikinkejä vastaan! Ottelu alkaa klo 15.

Vastuuvalmentaja Toni Soikkelin kommentit ottelusta:

“Kärsittiin tänään kyllä alustasta. Näillä paikoilla olisi voitu tehdä enemmänkin maaleja, mutta ratkaisevalla pallo pomppi. Suht kypsää puolustuspelaamista, vaikka lopussa olisi voitu rohkeammin pyrkiä pitämään palloa. Nyt luovuttiin aika helpolla pallosta. Peli ei ole lähelläkään vielä valmista, mutta tänään tehtiin riittävä pisteiden saamiseksi. Kehittymistä pelillisissä asioissa näkyy koko ajan.”