6.3.2023 20:28
SaiPa SB

VIIKKOINFO 10 - Miehet paketoivat runkosarjan ja naiset kamppailevat pääsystä välieriin

MIEHET pelasivat runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun vieraaksi saapui samoista sijoituksista taisteleva Rauman SalBa klo 19.00 alkanut ottelu sai unisen startin keltamustien osalta, kun vierailijat menivät ensimmäisessä erässä jo 0-3 johtoon. Joitain herätteleviä sanoja taitoi vastuuvalmentaja Otto Valavuo sanoa, koska toisessa erässä nähtiin ihan erilainen SaiPa. Kotijoukkueen takaa-ajon aloitti Juho Seppälä kahdella maalilla ja Jasu Lind tasoitti toisessa erässä vielä 3-3. Kolmannen erän alkupuoliskolla Ere Laitimo vei SaiPan 4-3 johtoon ja nuo lukemat säilyivät summerin soittoon saakka. Kolme pistettä jäi Lappeenrantaan ja SaiPa nousi runkosarjassa sijalle kolme. Tällä viikolla miehet laittavat runkosarjan pakettiin runkosarjavoiton jo aiemmin varmistaneen M-Teamin vieraana. SaiPalla on voitolla vielä mahdollisuus nousta Limingan Niittomiesten ohi sarjataulukon sijalle kaksi, mutta se vaatii pistemenetystä liminkalaisille heidän viimeisessä ottelussaan. LNM pelaa viimeisessä ottelussa Joensuun Josbaa vastaan. Viime perjantaina tuli myös hyviä uutisia, kun SaiPan nuoresta iästä huolimatta suurta roolia nauttivat Aapo Kilpeläinen ja Juho Seppälä rustasivat allekirjoituksensa jatkosoppareihin, jotka pitävät pelaajat Lappeenrannassa ainakin vielä kauden verran.

NAISET pistivät puolivälieräsarjan käyntiin torstaina Bläk Boksissa. Ottelun sapluuna oli varsin selvä Classic vei ja SaiPa puolusti kurinalaisesti ja Miia Maaranen hoiti loput. Ensimmäisessä erässä Classic meni 1-0 johtoon, mutta toisen erän alkuun SaiPa sai heti tasoituksensa Miisa Turusen toimesta. Toista erää pelattiin tasatilanteessa aina viimeiselle minuutille asti kunnes SaiPa sai ylivoiman ja Elina Suutari pääsi rokottamaan tilanteeksi 1-2. Kolmannessa erässä Classic painoi päälle ja tasoitus syntyi ajassa 48.45. Classic oli mennä jo maalin johtoon neljä minuuttia myöhemmin, mutta maali hylättiin potkumaalina. Heti seuraavasta vaihdosta Elsa Holopainen pääsi kuittaamaan SaiPan takaisin maalin johtoon. Neljä minuuttia tästä Classic sai tasoituksensa joksikin hiukan onnenkantamoisella. Classic pelaaja lähti kanttaamaan ja kukkupallo tipahti maaliin maskin takana olleen Miia Maarasen ohitse. 60 minuutin jälkeen tilanne oli 3-3. Jatkoajalla molemmilla oli pakkoja ennen kuin saatiin pelin ratkaisu. Classic lähti hyökkäämään, mutta keskialueella SaiPa sai pallonriiston ja Turunen lähti kohti Classic maalia ja kanttasi pallon ohi Classicin Noora Laakson. Näin ollen SaiPalle ensimmäinen kiinnitys. Toinen ottelu pelattiinkin sitten sunnuntaina Lappeenrannan urheilutalolla. SaiPa sai otteluun erinomaisen aloituksen, kun Miisa Turusen ja Elsa Holopaisen yhteispeluu vei SaiPan 1-0 johtoon. Classic sai kuitenkin tasoituksen erän puolessa välissä. SaiPa sai kuitenkin vielä ylivoiman ensimmäiseen erään ja sitä kerkesi kulua vain kahdeksan sekuntia, kun Turunen laukoi SaiPan takaisin johtoon. Lukemista 2-1 lähdettiin ensimmäiselle erätauolle. Toinen erä menikin vieraille, kun Classic sai pallon maaliin kolme kertaa ja taululla lukemat 2-4. Viimeisessä erässä SaiPa yritti saada kavennusmaaleja, mutta Classic viimeisteli kahdesti ennen SaiPan kavennusta. Lopussa Classic teki vielä kaksi maalia lisää, joten loppulukemat 3-8 ja sarja tasoihin. Tällä viikolla saadaan ratkaisu, kumpi etenee välieriin. Keskiviikkona pelataan Bläk Boksissa, lauantaina urheilutalolla ja sunnuntaina vielä tarvittaessa Lempäälässä.

Miesten ottelut

M-Team – SaiPa SB lauantaina 11.3. klo 18.30 AC Ruskeasuo

Naisten ottelut

Classic – SaiPa SB keskiviikkona 8.3. klo 18.30 Bläk Boks

SaiPa SB – Classic lauantaina 11.3. klo 14.00 Lappeenrannan urheilutalo

Classic – SaiPa SB sunnuntaina 12.3. klo 18.30 Bläk Boks (TARVITTAESSA)

KAUSIKORTIT!

T18 SM-SARJA
SaiPa SB - Classic sunnuntaina 5.3. 0-7

VOIMA/SAIPA P17 SM-SARJA (ALEMPI JATKOSARJA)

Welhot - Voima/SaiPa lauantaina 11.3. klo 12.00 Lippumäki

LeBa/Josba - Voima/SaiPa sunnuntaina 12.3. klo 15.00 Raatekankaan Liikuntakeskus

P16 SM-SARJA

Blackbirds - SaiPa SB lauantaina 11.3. klo 15.30 Kurkelan koulu

EräViikingit - SaiPa SB sunnuntaina 12.3. klo 15.00 Mosahalli

TOIMITSIJOITA HAETAAN EDUSTUSJOUKKUEIDEN OTTELUTAPAHTUMIIN

SaiPa Salibandyn naisten ja miesten edustusjoukkueet etsivät ottelutapahtuman toimitsijatiimiin uusia jäseniä. Ilmoittaudu tiimiin jos haluat seurata peliä aitiopaikalta, tutustua tuomareihin tai keskustella heidän kanssaan lajin saloista, aistia pelin tunnelman kentän tasolla palloakin välillä väistellen ja ennen kaikkea auttaa edareita. Toimitsijatiimi huolehtii jäsenistään ja jokainen ilmoittautunut toimitsija perehdytetään varmasti konkarien toimesta. Toimitsijakortti ei ole pakollinen, toki suositeltava.