Insinööriliiton ja Salibandyliiton viime keväänä solmima yhteistyösopimus näkyy eritoten miesten Divarissa, joka on tästedes viralliselta nimeltään Inssi-Divari.
Miesten toiseksi korkein sarjataso on saanut Insinööriliitosta merkittävän tukijan ja pääyhteistyökumppanin. Paitsi sarjan uusi nimi, kumppanuus ulottuu ja näkyy laajemmin. Sarjan seuraaminen helpottuu, kun Inssi-Divarilla on jatkossa omat nettisivunsa F-liigan tapaan. Kauden kynnyksellä avattu sivusto löytyy osoitteesta salibandy.fi/inssidivari. Uutisten lisäksi sivustolta löytyy kaikki Inssi-Divaria koskeva informaatio.
- Inssi-Divari on mielenkiintoinen ja tunteita herättävä sarja, jonka tapahtumista kerrotaan nyt erillään muusta Salibandyliiton uutisvirrasta. Tällä on haettu erottuvuutta, mutta oma sivusto on myös yksi osa Inssi-Divarin brändinrakentamista ja -hallintaa. Sarjan logo on myös uudistunut ja värimaailmaan on haettu yhtenäisyyttä Insinööriliiton ilmeen kanssa, kertoo sopimusta neuvotellut Salibandyliiton kaupallisten asioiden päällikkö Timo Toivonen.
Inssi-Divarin otteluita voi seurata uudessa SalibandyTV:ssä seurojen tekeminä tuotantoina. Kaikki sarjan ottelut näkyvät SalibandyTV:ssä. Lisätietoja lähetyksistä ja niiden hinnoittelusta tulee tällä viikolla.
Salibandyliittoa ja Insinööriliittoa yhdistää samankaltainen arvopohja, kun kaksi yleishyödyllistä yhdistystä kohtaavat. Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tehtävänä on edistää, valvoa ja ohjata maamme salibandyn ja sählyn harrastusta ja kehitystä. Rekisteröityjä pelaajia salibandyllä on yli 50 000 ja harrastajia 300 000.
– On hienoa saada vihdoin yhteistyö konkreettisesti käyntiin Inssi-Divarin myötä. Haluamme tällä yhteistyöllä korostaa lajiin liittyvän teknologisen osaamisen lisäksi sitä, että kannattaa pitää omasta työkyvystä huolta sekä opiskelemalla että liikkumalla, Insinööriliiton järjestöjohtaja Tommi Grönholm kommentoi.
Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta yli 70 000 jäsentä. Insinööriliitto tarjoaa jäsenilleen erilaisia palveluja ja tukea työelämän eri vaiheissa. Jäsenistöön kuuluu insinöörejä ja tekniikan alan asiantuntijoita opiskelijoista eläkeläisiin yksityisellä, kunta- ja valtiosektorilla.
- Koska salibandy ei ole ammattilaislaji, yhtenä tavoitteena on tuoda pelaajat lähemmäksi kouluja ja työelämää. Salibandyliitto kannustaa urheilun ohella pitämään huolta myös opinnoista ja työelämään valmistautumisesta, Toivonen lausuu ja jatkaa:
- Inssi-Divari on yhteistyön näkyvin kokonaisuus, mutta jatkossa on muutakin luvassa. Insinööriliitto haluaa olla tukemassa myös salibandyn harrastamista ja junioritoimintaa, kuten Salibandyliiton pelaajapolkua MAAJOUKKUETIEtä ja Salibandyliiton kesätapahtumia.
Osapuolten välisen markkinointi- ja sponsorointisopimuksen kesto on kolme vuotta.
Inssi-Divarin joukkueet 2022-23
Happee Steamers, Jyväskylä
Hawks, Helsinki
Josba, Joensuu
Karhut, Pori
Koovee, Tampere
Limingan Niittomiehet
M-Team, Helsinki
O2-Jyväskylä
Rangers, Kirkkonummi
SaiPa, Lappeenranta
SalBa, Rauma
Steelers, Hämeenlinna
Tikkurilan Tiikerit, Vantaa
ÅIF, Sipoo
Näin pelataan
Inssi-Divarissa pelaa 14 joukkuetta. Runkosarjassa joukkueet kohtaavat kahdesti, eli jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 26 ottelua. Yhteensä otteluita pelataan runkosarjassa 182. Runkosarjan jälkeen joukkueet sijoilta 1.-6. jatkavat F-liigakarsintaan. Sijoille 12. ja 13. sijoittuneet joukkueet karsivat sarjapaikastaan ja 14. sijoittunut joukkue putoaa Suomisarjaan.
F-liigakarsinnassa 1.-6. sijoittuneet joukkueet sekä F-liigan 11. ja 12. sijoittunut joukkue pelaavat kaksivaiheiset pudotuspelit paras viidestä -järjestelmällä ja karsinnan 2. vaiheen voittajat (kaksi joukkuetta) pelaavat F-liigassa kaudella 2023-24.
Inssi-Divarin 12.-13. sijoittuneet joukkueet ja Suomisarjan kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta (yhteensä kahdeksan joukkuetta) pelaavat kolmivaiheiset pudotuspelit paras kolmesta -systeemillä. Toisen ja kolmannen vaiheen voittajat (kolme joukkuetta) pelaavat Inssi-Divarissa kaudella 2023-24.