8.4.2022 20:39
Miehet Edustus

F-liigakarsinta lauantaina peli numero 4 oli SaiPa SB:n juttu. 7-5 voitto ja huomenna jatketaan Joensuussa/Kontiolahdella.

F-liigakarsinta jatkui lauantaina pelillä numero 4. SaiPa SB kohtasi Josban Urheilutalolla kello 17.00.
Voitot ovat ennen ottelua 2-1 Josballe, eli SaiPa SB:n oli otettava voitto tai muuten kausi olisi paketissa.

Ottelu päättyi oikeutetusti 7-5 (3-2, 0-1,4-2) ja voitot tasan 2-2.

Otteluun lähdettiin seuraavilla ketjuilla.

#5 Juuso-Pekka Kaukonen - #11 Eetu Ruukki - #20 Patrik Tobler

Poissa joukkueesta olivat #10 Veeti Korkki ja #88 Onni Möykkynen.

Ensimmäinen erä oli SaiPa SB:n hallintaa ensimmäiset 10 minuuttia ja pääsimme 2-0 johtoon kun
keskiviikkona poissa ollut joukkueen kapteeni #25 Oskari Möykkynen teki kaksi maalia (00:58 ja 05:11).
Erän puolessa välissä alkoi Josbakin päästä hommaan kiinni ja peli tasaantui selkeästi. Maalilla pelannut ja kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu #74 Juha Ahtiainen oli isossa roolissa kun vastustajan maalintekoyritykset kariutuivat hienoihin torjuntoihin.
Silti kavennus 2-1 tuli ajassa 10:38 (oli kyllä jäätävän hieno maali vastustajalta).
Loppuerä mentiin päästä päähän ja ajassa 13:37 #47 Pyry Forsman laittoi upean 3-1 johtomaalin. Pyry on selkeästi playoffs-pelaaja... upeaa tekemistä.
Erätauolle mentiin 3-2 tilanteesta, kun vastustaja kavensi rangaistuslaukauksesta 3-2:een ajassa 14:19.

Toinen erä oli sitten tasaista pelaamista. Riskejä välteltiin ja erän ainoan maalin teki Josba. Ajassa 35:25 numerot tasan 3-3 ja ei siitä erästä oikein jäänyt mitään dramaattista mieleen.

Kolmas erä oli sitten taas jotain ihan muuta. Erässä tehtiin yhteensä 6 maalia ja miten ne tulivatkaan.
Ajassa 43:26 #12 Santeri Niemeläinen iski 4-3:een. Josba kuittasi 30 sekuntia myöhemmin.
#47 Pyry Forsman siirsi keltapaidat 5-4 johtoon ajassa 45:33 ja Josba kuittasi 11 sekuntia myöhemmin.
On sanomattakin selvää, että katsomossa elettiin suuria tunteita ja rumpujen paukkeessa oli aivan mahtava tunnelma.
Kiitokset siitä Lappeentalaisille salibandyn ystäville ja annetaan Joensuun faneillekin tunnustusta. Seuraavaksi ajassa 49:31 SaiPa SB:n vei johtoasemaan #92 Julius Huppunen . Tilanne 6-5 ja peliaikaa jäljellä kymmenkunta minuuttia. Josban tasoitusta odotellessa... jota ei koskaan tullut iski #51 Aatu Lavikka ajassa 57:27 tilanteeksi 7-5.
Josba haki tasoitusta aikalisän jälkeen 6vs5 pelillä, mutta ei tällä kertaa. maalilla #74 Juha Ahtiainen otti ne mitä pitikin ja SaiPa SB suojeli maalia terrierin lailla.
Lopputulos hieno 7-5.

Voitot nyt 2-2 ja sunnuntaina ratkaiseva 5. peli Joensuussa (Kontiolahdessa).

Ennen peliä SaiPa SB:n #67 Juuso Kekki palkittiin Divarin maaliskuun pelaaja-palkinnolla.
Tänään Juuso ei hyvin poikkeuksellisesti pisteille päässyt, joten ei jaeta enää palkintoja ennen peliä...

Huomenna pelataan siis Kontiolahden Urheiluhallilla kello 17.:00.
Jos et jostain syystä ole paikalla, niin voit katsoa ottelun Solidsportista osoitteesta : https://solidsport.com/saipasb
Striimin hinta on 6,9e ja siitä SaiPa SB saa oman osansa. Eli katsomalla tuet SaiPa SB:n toimintaa..