2.4.2022 10:41
Miehet Edustus

F-liigakarsinnan 2. kierros alkaa. Lauantaina miehet olivat ryöstöretkellä Josban vieraana. Sunnuntaina vuorossa 1. kotipeli.

F-liigakarsinnan 2. kierros alkaa lauantaina 2.4.2022. Toisella kierroksella ovat mukana seuraavat neljä joukkuetta:
* SaiPa SB
* Josba (Joensuu)
* FBC Turku
* Hawks (Helsinki)

Otteluparien voittajat (kolme voittoa) jatkavat kolmannelle kierrokselle ja sen parivaljakon (kolme voittoa) voittaja pelaa kaudella 2022-2023 F-liigassa.

Saipa SB:n F-liigakarsinnat alkavat vierasottelulla lauantaina 2.4.2022 klo 17.00 Joensuun Josbaa vastaan.
Josba eteni toiselle kierrokselle tiputtamalla Divarin runkosarjan kakkosen LNM (Liminka) 3-1 voitoin.
SaiPa SB tiputti Divarin runkosarjan ykkösen M-Teamin samoin 3-1 voitoin.

SaiPa SB:n joukkue oli pysynyt karsintaa edeltävän viikon suht' terveenä ja joukkue oli valmistautumaan viikonlopun otteluihin hyvin.

#1 Urho Lommi

Eli edellisten otteluiden kokoonpanoista oli poissa #24 Lauri Utunen ja maalivahti #35 Antti Vanhatalo. Muuten mentiin samoilla kuin viimeisessä M-Teampelissä.

Ottelu päättyi jatkoaikavoittoon 5-6 (1-1, 0-3, 4-1, 0-1).
Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista pelaamista, keltamustien lasien läpi katsottuna SaiPa SB oli hallitseva osapuoli.
Ajassa 03:27 kaksosketjun keskushyökkääjä #47 Pyry Forsman vei keltanutut 0-1 johtoon. Josba tasoitti sitten lopulta ajassa 10:53 tilanteeksi 1-1.
SaiPa SB sai blokattua 6 vetoa 20:stä ja maalilla #74 Juha Ahtiainen torjui 10 kertaa.

Toinen erä oli sitten SaiPa SB:n erä. Toki maalitilastotkin sen kertovat, mutta vastustajan maalivahti oli kyllä hyvä tänään.
Huomioitavaa erässä on se, että SaiPa SB laukoi 13 kertaa, joista ei ensimmäistäkään mennyt ohi maalista. Josban vastaava tilasto oli 16/5.
Ja maaleja tehtiin siis kolme kappaletta ja niistä vastasivat:
1-2: 21:52 #88 Onni Möykkynen
1-3: 31:13 #92 Julius Huppunen
1-4: 38:07 #67 Juuso Kekki
Vastustaja kavensi vielä erän lopussa tilanteeksi 2-4.

Kolmas erä oli sitten taas Josban. Ehkä isolta osalta kahden ylivoimaalin ansiosta, mutta vastustaja teki kaikkensa maalieron kaventamiseksi ja onnistuivat valitettavasti siinä.
Tärkeän 2-5 maalin iski #95 Lassi Jussilainen ja oman osansa vastustajan kiusaamiseksi teki maalivahti #74 Juha Ahtiainen, joka ajassa 44:49 esti Josban pelaajaa laittamasta palloa maaliin rangaistuslaukauksesta. Erän lopussa SaiPa SB pääsi vielä ylivoimalle noin minuutiksi, mutta tällä kertaa ei maalia saatu aikaiseksi.

Jatkoajalle siis ylivoimalle, mutta ei maalia ylivoimalla. Sitten ajassa 64:26 SaiPa SB:n #17 Aapo Kilpeläinen iski TAAS jatkoaikamaalin ja ryöstöretki oli tehty.
Myös hieno Joensuulainen katsomo ja kannattajaryhmä hiljenivät samalla hetkellä.

Mutta, taistelu jatkuu huomenna, kun F-liigakarsinnan 2. kierroksen 2. ottelu pelataan sunnuntaina urheilutalolla 17.00 alkaen.
Striimin hinta on 6,9e ja siitä SaiPa SB saan oman osansa. Eli katsomalla tuet SaiPa SB:n toimintaa.