25.3.2022 16:27
Miehet Edustus

F-liigakarsinnan 1. kierros poikki. M-Team nurin jatkoajan rankkarilla 6-5.

F-liigakarsintojen ensimmäisen kierroksen neljäs peli pelattiin Urheilutalolla kello 19.00.

Aiemmat pelit olivat päättyneet seuraavasti:
1: M-Team - SaiPa SB: 11-6
2: SaiPa SB - M-Team: 5-3
3: M-Team - SaiPa SB: 6-7

Eli voitot SaiPa SB:lle 2-1 ja SaiPa SB:llä oli ensimmäinen katkon paikka.
Ottelu päättyi 6-5 (3-0, 2-1,0-4,1-0) jatkoajan rankkariin.

#5 Juuso-Pekka Kaukonen

Ensimmäinen erä oli SaiPa SB:n hallintaa. Ensimmäisen kerran pallon vastustajan maaliin laittoi ajassa 06:09 #17 Aapo Kilpeläinen.
Sitten ajassa 08:23 #95 Lassi Jussilainen jatkoi hyvää maaliputkeaan ja tilanne 2-0. Kun vielä #25 Oskari Möykkynen onnistui maalinteossa oli tilanne 3-0.
Tässä kohtaa M-Team otti aikalisän ja ihan kreivin aikaan, koska SaiPa SB vei peliä selkeästi.
Aikalisän jälkeen peli tasoittui ja erän lopussa tulleen jäähyn aikana kavennus oli lähellä, mutta tolpat, maalivahti #74 Juha Ahtiainen sekä hurjan uhrautuvainen puolustuspelaaminen estivät kavennuksen synnyn.

Toiseen erään lähdettiin 3-0 tilanteessa. Erä oli tasaisempi kuin ensimmäinen, mutta tilanteita tuli molempiin päätyihin.
SaiPa SB:n siirtyi 4-0 johtoon kun ajassa 30:22 #67 Juuso Kekki teki riemukkaan alivoimamaalin. Ja heti perään juuri jäähyltä päässyt #42 Santeri Kakko iski 5-0.
Harvinaista herkkua ja vielä tällaisessa pelissä. Erän lopussa oman pään virheestä M-Team pääsi kaventamaan erätaukotilanteeksi 5-1.

Kolmas erä olikin sitten M-Teamin erä.
Kun erää oli pelattu 16:40 oli M.-Team tehnyt kolme maalia ja tuhlannut yhden rankkarin.
Tilanne oli siis 5-4 ja M-Team painoi päälle ylhäältä karvaten.
Ajassa 58:53 M-Team otti maalivahdin pois ja haki kavennusta.
Ja ajassa 59:58 se kavennus tulikin ja jatkoaika oli edessä.

Jatkoajalle joutuminen oli varmasti takaisku SaiPa SB:lle, mutta lähimuistissa oli keskiviikkoinen jatkoaikavoitto.
Ja kun jatkoaikaa oli pelattu 1:42 sai SaiPa SB rangaistuslaukauksen ja se vastuutettiin taas joukkueen kapteenille #25 Oskari Möykkyselle. Pallo maaliin ja ottelusarja poikki. Paikka F-liigakarsinnan toiselle kierrokselle (mukana neljä joukkuetta) oli tosiasia.

F-liigakarsinnan toisen kierroksen SaiPa SB:n vastustaja selviää sunnuntaina 27.3.2022.

Ensimmäisen F-liigakarsintakierroksen pistepörssi (5 ensimmäistä)