24.3.2022 22:25
Miehet Edustus

F-liigakarsinnan 3. ottelu vieraissa päättyi trillerimäisesti SaiPa SB:n 6-7 voittoon!

Keskiviikkona 23.3.2022 kello 18.30 pallo laitettiin keskelle ja taistelu jatkui.
Ottelusarja oli tilanteessa 1-1, kun molemmat joukkueet voittivat ensimmäiset kotiottelunsa.

Päävalmentaja Janne Mälkiän tunnelmat olivat voitetun kotiottelun jälkeen seuraavat:
"Positiiviset tunteet jäi pelistä. Saatiin iso tasonnosto aikaiseksi ja varsinkin puolustuspelaamiseen saatiin parannusta.
Lisäksi hyökkäyspeliin saatiin juttuja, joilla pystytään haastamaan kaveri ja saamaan kaveri ahtaalle.
Matka on tietysti kesken ja tästä pitää parantaa. Keskiviikkona on seuraava koitos
"
Otteluun lähdettiin voitto takana ja isohko tappio sen takana.

#35 Antti Vanhatalo (mv)

Itse ottelu oli siis todellinen iloiseen loppuun päättynyt trilleri.

Ensimmäinen erä ei ollut SaiPa SB:ltä sitä mitä lähdettiin hakemaan.M-Team sai tilanteita ja sitä kautta myös maaleja viiden minuutin välein.
Kun peliä oli pelattu 15 minuuttia oli tulostaululla 3-0 lukemat!
Onneksi ei tullut enempää takaiskuja ja pääsimme tauolle näissä lukemissa.
SaiPa SB:lle tuomittiin ensimmäisen erän lopussa kaksi kakkosta minuutin välein ja pelattiin 31 sekunttiä erän lopusta kahden vajaallakin.
Mutta se siis kestettiin. Summeri soi sanotaanko kreivin aikaan.

Toinen erä olikin sitten jo eri tarina. #67 Juuso Kekki on tiukoissa paikoissa jäätävä viimeistelijä ja ajassa 25:02 ylivoimalla tilanne 3-1.
Siitä sitten jatkoi ajassa 26:17 kakkosketjun vasen pakki #51 Aatu Laavikka lisäkavennuksella. Tilanne 3-2 ja peli olikin ihan uusi.
Ettei olisi liian helppoa pääsi vastustaja tekemään lisäosuman vain 21 sekuntia Lavikan maalin jälkeen.
Erän puolessa välissä hyvään pistekuntoon päässyt #95 Lassi Jussilainen (kolmessa playoff-pelissä 2+1) kavensi 4-3:een.
Erän lopussa vastustaja teki ylivoimamaalin ajassa 39:16 ja erätauolle 5-3 tilanteessa. Toinen erä oli kuiten SaiPa SB:ltä huomattavasti parempi kuin ensimmäinen erä.

Kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia kun #67 Juuso Kekki teki toisen maalinsa #92 Julius Huppusen syötöstä. Taas oltiin maalin päässä.
Tässä tilanteessa mentiin 10 minuuttia ja sitten M-Team teki sen mitä ei haluttu tapahtuvan ja taas oltiin kahden maalin takaa-ajomatkalla.
SaiPa SB jatkoi tekemistään ja ja kun ajassa 56:26 #67 Juuso Kekki iski illan kolmannen maalinsa oltiin enää maalin päässä ja tasoituksen hakemiseen oli reilusti aikaa.
Kun tasoitusta ei tasaviisikoin saatu aikaan SaiPa SB valmennusduo Janne Mälkiä ja Juho Laitinen ottivat aikalisän ajassa 58:46.
Sanoma oli selvä: maali tarvitaan tavalla tai toisella. Maalivahti #74 Juha Ahtiainen pois kentältä ja 5vs6 tilanne päälle ja ajassa 59:38 #92 Julius Huppunen sen tasoituksen tekikin.
Tilanne oli riemastuttavasti 6-6 ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle .

Jatkoaika äkkikuolemaan saakka on kyllä järjetttömän jännää hommaa.
Tilanteita tulee ja maalivahdeilla on hurjat paineet. Koko pelin aktiivisesti maalia hakenut #17 Aapo Kilpeläinen oli illan ratkaisija.
Aapon laukaus painui vastustamattomasti jälleen kerran M-Teamin maalin perukoille. Aivan huikeat tuuletukset ja joukkuekavereiden onnittelut ja aiheesta: tämä peli on nyt taputeltu ja katsomo hiljennetty.
6-7 lopputulos, vaikka toimitsijavirheen takia tilastopalveluissa oli lopputulos väärinpäin pitkän aikaa.

F-liigakarsintasarjan ensimmäisen kierroksen voitot ovat nyt ryöstöretken jälkeen SaiPa SB:lle 2-1.

Seuraavan kerran kohdataan M-Team lauantaina Urheilutalolla kello 19:00.
Kolmesta voitosta seuraavalle kierrokselle eli saavu paikalle todistamaan juhlaa tai sitä faktaa, että kerran vielä pitää Rusan neloskentälle lähteä taistelemaan ja voittoa hakemaan.
Tästä ei joukkueurheilu jännemmäksi voi mennä.