17.3.2022 23:13
Miehet Edustus

F-liigakarsinnat alkavat M-Team vastaan. Lauantaina vieraissa 11-6 tappio. Sunnuntaina kotipelistä 5-3 voitto.

SaiPa SB:n miesten edustuksen F-Liigakarsinnan ensimmäisen kierroksen vastustaja on runkosarja voittanut M-Team Helsingistä.
Sarja pelataan paras viidestä eli kolme voittoa tarvitaan jatkoon menoa varten.
M-Team:llä on kotietu eli ensimmäinen ja kolmas peli pelataan Helsingissä (lauantaina 19.3 ja keskiviikkona 24.3) ja toinen peli on sunnuntaina (20.3) Urheilutalolla kello 17.00.
Tarvittaessa sarjaa jatketaan sitten lauantaina 26.3 Helsingissä ja sitten taas sunnuntaina 27.3. Urheilutalolla.

Sunnuntaina SaiPa SB sai revanssimahdollisuuden lauantaisesta tappiosta.
Ja kyllä tilaisuus käytettiinkin ja voitto kotiin maalein 5-3 (1-0, 2-1,2-2)

Ketjukoostumus oli lähes sama kuin lauantaina, vain yksi muutos: #10 Veeti Korkki tuli #11 Eetu Ruukin tilalle kakkosketjuun.

#20 Patrik Tobler

Ottelu alkoi hienosti SaiPa SB:n osalta. Kun peliä oli pelattu vaivaiset 27 sekuntia iski #67 Juuso Kekki pallonriiston jälkeen 1-0.
SaiPa SB pelasi astetta tarkemmin, kovemmin ja uhrautuvaisemmin kuin lauantaina. Se ilmeni blokkien ja kaatuneiden laitojen kasvaneesta määrästä.
M-Team nollattiin hienosti ensimmäisessä erässä.

Toiseen erään siis tilanteessa 1-0. Se ei sitten alkanutkaan ihan suunnitelmien mukaisesti.
Hieman keskustelua herättäneen tilanteen jälkeen M-Team sai rangaistuslaukauksen ja siitä tilanteeksi 1-1. Maalilla pelannut #74 Juha Ahtiainen oli hyvin mukana, mutta polvisuojien kautta pallo siis maaliin. SaiPa SB meni uudelleen johtoon pari minuuttia takaiskumaalin jälkeen kun maalien makuun päässyt #91 Jarno Pensikkala iski 2-1 johtomaalin. Ajassa 26:37 SaiPa SB sai myös rangaistuslaukauksen, mutta tällä kertaa joukkueen kapteeni #25 Oskari Möykkynen ei saanut palloa maaliin. Toinen erä oli SaiPa SB:lta hyvää peliä. Pallo liikkuu ja pelaajat uskalsivat myös pelata ja haastaa vastustajia. Ja kun peli kulkee niin vastustaja oli helisemässä. Ajassa 35:40 #91 Jarno Pensikkala iski toisen maalinsa. Tilanteessa 3-1 erätauolle.

Kolmas erä alkoi taas mukavasti. Ajassa 30:38 #18 Juho Seppälä iski ylivoimamaalin ja tilanne oli hienosti 4-1.
M-Team on hyvä joukkue, joka jaksaa toteuttaa omia juttujaan ja usein se on tehokasta. Palloa pyöritetään maltilla vastustajan puolustuspäässä ja haetaan vetopaikkoja maalin edestä.
Ajassa 45:53 M-Team kavensi 4-2. Ja heti perään ajassa 47:20 4-3. Tilanne oli jo paljon tukalampi. Lisää tukaluutta toi #51 Aatu Lavikan kahden minuutin jäähy maalin edessä vastustajan kaatamisesta.
Jäähy kuitenkin kestettiin. Ajassa 57:52 M-Team teki odotetun ratkaisun ja otti maalivahdin pois ja alkoi 5vs6 peli.
Tilanteita tuli SaiPa SB päätyyn, mutta ne kestettiin. Sitten ajassa 59:00 maalivahti #74 Juha Ahtiainen sai pallon haltuunsa ja heitti sen tyhjään tilaan juosseelle #51 Aatu Lavikalle. Aatu otti pallon haltuuun, höynäytti yli-innokkaan pakin ja laittoi pallon tyhjään maaliin. Tilanne oli 5-3 ja peliaikaa jäljellä yksi minuutti. M-Team jatkoi ilman maalivahtia, mutta SaiPa SB sai pidettyä maalin puhtaana.

Ottelusarja on nyt 1-1 ja se jatkuu keskiviikkona Helsingissä.
Seuraava kotipeli on lauantaina 26.3.2022 Urheilutalolla klo 19.00.

Lauantaina pelattiin siis sarjan ensimmäinen ottelu Helsingissä.
Ottelu oli runsasmaalinen ja päättyi SaiPa SB:n tappioon 11-6 (4-2, 6-2, 0-3)

#10 Veeti Korkki

Ensimmäinen erä oli hienoista M-Teamin hallintaa ja olimme koko ajan vastaanottavina osapuolina.
Onneksi #17 Aapo KIlpeläisen ja #24 Lauri Utusen maaleilla lukemat olivat kohtuulliset.

Toisessa erässä sitten ei peli toiminut lainkaan. M-Team pääsi hyviin maalintekotilanteisiin ja toimittikin pallo maaliin oikein urakalla.
Kymmenessä minuutissa kuusi maalia ja tilanne oli 10-3. Tuon myllytyksen aikana SaiPa SB:n ainokaisen iski #92 Julius Huppunen.
Tilanteessa 7-2 #74 Juha Ahtiainen otettiin vaihtoon ja tilalle #35 Antti Vanhatalo.
Erän lopuksi vielä #18 Juho Seppälä kavensi erätaukotilanteeksi tilanteeksi 10-4.

Kolmas erä oli sitten taas tasaisempaa pelaamista. Pelihän oli jo ratkennut ja se varmaan selittää kolmannen erän luonteen.
Lopputulos 11-6 ja kolmannen erän SaiPa SB:n maalintekijät olivat #17 Aapo KIlpeläinen ja #95 Lassi Jussilainen

Sunnuntain kotiotteluihin myydään lippuja ja lippujen hinnat ovat seuraavat:
* 10e normaali
* 5e eläkeläis-ja opiskelijakortilla
* ilmainen alle 7 vuotiaille
* kausi- ja jäsenkorteilla liput 5€

Lippukassalla käy käteisen lisäksi myös Smartum, ePassi ja Edenred virikesetelit. HUOM, emme ota enää vastaan paperisia liikuntaseteleitä!
Myös korttimaksu ja mobiilimaksu onnistuu yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla, mukaan lukien American Expressillä, sekä Apple Pay-, Samsung Pay- ja Google Pay ‑sovelluksilla

Jos et pääse paikalle, niin ottelua voi seurata myös Solidsportin kautta osoitteesta https://solidsport.com/saipasb