16.1.2022 09:56
Miehet Edustus

Divari jatkui: miehille 8-3 voitto Soittorasiasta

Uusi vuosi ja sen ensimmäinen ottelu.
Urheilutalolla pelattiin lauantaina 15.1.2022 kello 14:00 Divarin ottelu SaiPa SB - Soittorasia (Tampere)
Koronarajoitusten takia ottelu oli pakko pelata tyhjille katsomoille!

Sarjatilanne ennen ottelua oli kutkuttava. Soittorasialla oli 22 pistettä, mikä oli kaksi pistettä vähemmän kuin SaiPa SB:llä, mutta toisaalta Soittorasialla on yksi peli vähemmän pelattuna.
Eli sarjataulukon mukaan odotettavissa oli tiukka ottelu.

SaiPa SB pääsi otteluun hyvän harjoittelukauden jälkeen terveellä miehistöllä, johon vuoden vaihteessa liittyi myös Pirkkalan Pirkoista tullut #10 Veeti Korkki.

#35 Antti Vanhatalo (mv)

Ottelu päättyi lukemiin 8-3 (4-0, 3-0, 1-3)

Ottelun ensimmäinen erä oli SaiPa SB:n hallintaa. Maalinteko paikkoja oli paljon ja pallo pystyttiin pitämään itsellä.
Vastustaja ei päässyt kuin muutaman kerran kokeilemaan maalilla pelanneen #74 Juha Ahtiaisen ohittamista.
Kaikki kolme ketjua olivat vastustajaansa edellä koko erän ajan. Ensimmäisessä erässä tehtiin neljä maalia ja kaikki Soittorasian maaliin.
Maaleista vastasivat: '6 #29 Nikke Tielinen, '9 #17 Aapo Kilpeläinen, '18 #67 Juuso Kekki ja samalla minuutilla 18' #10 Veeti Korkki.

Toiseen erään rynnisti sisuuntunut Soittorasia. Pukukopissa oli erätauon aikana mietitty uusia juonia pelin kääntämiseksi ja toisen erän ensimmäiset minuutit Soittorasia karvasi rajusti ja ylhäältä.
SaiPa SB puolusti hyvin ja sai lopulta pelin hallinnan itselleen. Erän maaleista vastasivat ''33 #95 Lassi Junnilainen, '34 #17 Aapo Kilpeläinen ja '37 #25 Oskari Möykkynen rankkarista.
Erätauolle siis selkeistä 7-0 lukemissa.

Kolmas erä on ollut monesti kauden aikana SaiPa SB:n pelillisesti heikoin erä ja niin oli tälläkin kertaa.
Valmennus piti joukkueetta hereillä, mutta erän loputtua oli Soittorasia tehnyt kolme maalia ja SaiPa SB yhden ('46 #47 Pyry Forsman).

Lopputulos 8-3 ja kolme tärkeää sarjapistettä SaiPa SB:lle.
Ottelun pisteykkönen oli ykkösketjun keskushyökkääjä #47 Pyry Forsman
Maalilla torjui #74 Juha Ahtiainen 79% varmuudella.

Lauantaina pelattiin muitakin otteluita ja niiden jälkeen SaiPa SB on sarjataulukossa kahdeksantena 27 pisteellä 18:sta ottelusta.
Samalla pistemäärällä, mutta yhden pelin vähemmän pelanneena on O2-Jyväskylä eli taistelu pitkästä keväästä on nyt käynnissä.

SaiPa SB:n pistepörssin kärkikolmikko on seuraava
1. Juuso Kekki: 18 peliä, 29 pistettä (18 maalia, 11 syöttöä)
2. Jarno Pensikkala: 18 peliä, 24 pistettä (17 maalia, 7 syöttöä)
3. Oskari Möykkynen: 18 peliä. 20 pistettä (15 maalia, 5 syöttöä)

Saipa SB:llä on runkosarjassa kahdeksan ottelua jäljellä. Neljä vieraspeliä ja neljä kotipeliä.
Ensi viikonloppuna pelataan kaksi vieraspeliä, kun joukkue vierailee lauantaina Limingassa (LNM) ja sunnuntaina Kuopiossa (Welhot)