19.10.2021 21:35
P11 / Pojat 13

Kauden avaus Taipalsaarella 17.10.2021

Kauden avaus tapahtui sunnuntaina 17.10. Taipalsaaren liikuntahallissa. Joukkueella oli kaksi ottelua, joissa vastassa Kopa juniorit sekä StU. Ottelukoosteet Saipan highlightien näkökulmasta.

Saipa SB P9 - Kopa jun

Saipa SB P9 lähti peliin yhdellä maalivahdilla ja kuudella kenttäpelaajalla. Kopa junioreilla vastaavasti kokoonpanossa oli 16 pelaajaa, joista neljä pelaajaa oli 2011-syntyneitä.

Ensimmäisellä peli minuutilla Luukas Vainikka pääsi kokeilemaan Kopa juniorien maalivahtia, veto kilpistyi rintapanssariin. Saipan ensimmäinen maali syntyi ajassa 2:20, kun Nooa Nevalainen seurasi syöttöyrityksensä loppuun ja sai toisella yrittämällä pallon joukkueen kapteeni Eelis Englundille, joka vei Saipan 1-0 johtoon. Ajassa 3:40 Martti Valkonen laukoi niukasti ohi Kopa maalin. Tilanne jatkui Kopa päädyssä ja Elmeri Ovaska syötti poikki kentän vapaana olevalle Nooa Nevalaiselle, joka laukoi pallon maalikehikkoon. 4:43 Martti Valkonen pääsi kokeilemaan alakulma sijoitusta, mutta voiton vei Kopan maalivahti. Ajassa 7:10 Saipa pääsi hyökkäämään kolmella nollaa vastaan. Kopa maalivahti sai estetty myös tässä tilanteessa Eelis Englundin yrityksen. Hetkeä myöhemmin Englund katkoi Kopa hyökkäyksen ja Saipa pääsi jälleen kolmella pelaajalla maalivahtia vastaan. Tällä kertaa Luukas Vainikan veto suuntautui päin maalivahtia.

Ajassa 9:00 Saipan toisen maalin rakenteluun osallistuivat kokokentällinen. Elmeri Ovaska ja Nooa Nevalainen laittoivat pallon peliin omalta kulmapisteeltä. Ovaska syötti toiseen laitaan Martti Valkosella, joka jatkoi laitaa pitkin ylös Niilo Ylä-Outiselle. Ylä-Outinen vaihtoi jälleen laitaa ja ylös kiiruhtanut Nevalainen laukoi pallon varmasti verkkoon ja tilanteeksi 2-0.

Saipa tarjosi painetta, jonka seurauksena Elmeri Ovaska pääsi syötönkatkoon ja vedolle. Tilanteen seurasi hienosti loppuun Niilo Ylä-Outinen, joka sijoitti pallon maaliin ajassa 9:30 ja palkittiin näin hyvästä maalinedus pelaamisesta. Saipan vahva hyökkäyspeli jatkui. Martti Valkonen syötti pallon taaksepäin Eelis Englundille, jonka hyvästä vedosta, Luukas Vainikka siirsi paluu pallon taidokkaasti ilmasta maaliin. Tilanteessa 4-0 Kopa juniorit saivat ottaa viidennen pelaajan kentälle ja pelasivat loppuun asti yhden miehen ylivoimalla. Pelikellon näyttäessä 12:30 Saipa sai pallon hyvän karvauksen seurauksena. Elmeri Ovaska laukoi pallon pystytolppaan, jatkotilanteesta Ovaska ampui uudelleen samaiseen tolppaan.

Toisen erän alkuun Saipa pääsi muutaman kerran yrittämään lisämaalin tekoa. 3.minuutilla Kopa pääsi läpiajoon neljällä pelaajalla, sivuttaissyötöstä onetimer nousi kuitenkin yli Saipa maalin. Hetkeä myöhemmin Kopa hyökkääjä pääsi yksin läpi, mutta tilanteen hoiti hyvällä vastaantulolla Saipa vahti Eetu Turunen.

4.peliminuutilla Kopa juniorit saivat kavennettua pelin 4-1 Saipan vaihtovirheen avustamana. Edes hienon pelin Saipa maalilla pelannut Eetu Turunen ei saanut tätä estettyä vastaantulollaan. 5.minuutin kohdalla Luukas Vainikka testasi vanhanaikaisellaan Kopa maalivahdin hermoja. Tuloksena Saipan viides maali. 11:40 Saipa maalivahti oli lähellä syöttöpistettä. Turunen käynnisti hyökkäyksen pitkällä heitolla vasempaan laitaan, josta Nooa Nevalaisen veto ohjautui tolppaan. Tämän jälkeen mentiin hetki päästä päähän pallorallia, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Erän loppuun Saipan korkea paine tarjosi pallon Eelis Englundille maalin eteen, mutta veto lähti suoraan kohti Kopa vahtia. Englund sai hetken päästä uuden mahdollisuuden, kun Elmeri Ovaska syötti pallon vapaalyönnistä Englundille, joka viritti lämärin ohi muurin, mutta vedon nappasi jälleen Kopa vahti. Tämän lähemmäksi ei päässyt myöskään vastustaja, jonka vapaalyönti osui maalin pienennyslevyyn ottelun lopussa. Ottelu päättyy Saipa P9:n voittoon 5-1.

(Vainikka 2+0, Englund 1+1, Nevalainen 1+1, Ylä-Outinen 1+1, Ovaska 0+2)

StU – Saipa SB P9

StU:n kokoonpanossa oli 9 pelaajaa, jotka pääsääntöisesti 2011 ja 2012 syntyneitä.

Peli alkoi hyvin tasaisella väännöllä puolin ja toisin. Läpiottelun varmoja torjuntoja Saipa maalilla tehnyt Eetu Turunen pelasti maalin 1. minuutilla hyvällä vastaantulollaan. 2. minuutin kohdalla Elmeri Ovaska levitti vasempaan laitaan, josta Luukas Vainikan veto meni ohi maalin. 4. minuutin kohdalla StU laukoi maskista tilanteeksi 1-0. Osumaa avitti Saipan samanaikainen vaihtovirhe. 4:30 kohdalla Nooa Nevalainen kiersi vanhanaikaisella StU maalille, mutta StU maalivahti seurasi hyvin tilanteen ja sai torjutuksi yrityksen. 8:20 StU lisäsi johdon 2-0 läpiajosta.

Läpi pelin Saipan hyökkäykset päättyivät kerta toisensa jälkeen keskiviivan jälkeen StU:n varmaan puolustukseen. Lisäksi StU sai rikottua peliä mailaan lyömisillä joihin tuomarit eivät varsinaisesti puuttuneet. Pieni pelaajamäärä alkoi näkyä Saipan pelaajien väsymisenä ja StU:n vahvuudet fyysisyys ja nopeus korostuivat entisestään. 12:40 StU levitti sisäänlyönnistä pallon vasempaan laitaan, josta lähti maalivahdille vaikea putoava pallo oikeaan takakulmaan. Tämän seurauksena ensimmäinen erä päättyi 3-0 StU:n johtoon.

Heti toisen erän alkuun Eelis Englund nappasi pallon itselleen ja pyörähti ohi StU puolustuksen ja kavensi tilanteeksi 3-1. Minuuttia myöhemmin StU rikkoo Englundia omalla puolustusalueellaan. Tuomari siirsi vapaalyöntipisteen tapahtumapaikkaa 4 metriä taaemmaksi, mutta tämäkään ei estänyt tulevaa. Pallon taakse asettui Englund, joka laittoi pienellä kosketuksella pallon Nooa Nevalaisen lapaan. Nevalaisen kiertoranne painui maaliin ja tilanteeksi 3-2. StU vastasi välittömästi käyttämällä juoksunopeuttaan ja hyökkäsi kolmella pelaajalla kohti Saipa maalia. Tämän seurauksena StU kasvatti eron jälleen kahteen maaliin ja tilanteeksi 4-2. Saipa oli lähellä kavennusta, kun vapaalyönnin jälkeen Martti Valkonen syötti pallon takaisin Elmeri Ovaskalle, jonka vedon kuitenkin StU maalivahti torjui. Toisen erän 4. peliminuutin kohdalla StU karvasi ylhäältä ja pääsi vedolle, joka onneksi osui tolppaan.

Ajassa 6:30 StU pyöritti palloa Saipan alueella ja tarkka syöttö maalin eteen tavoitti StU pelaajan lavan ja peli 5-2. Aloituksen jälkeen Saipa lähti neljän miehen rintamana hyökkäykseen ja Luukas Vainikka laukoi pallon puolen kentän jälkeen maalia kohti. Eelis Englund seurasi vedon ja otti pallon haltuun kiertäen StU maalin. Takatolpalla oli kuitenkin ahdasta, joten Englund vaihtoi suuntaa ja kiersi takaisin etutolpalle. Vastaan syöksyi StU maalivahti, joka ei kuitenkaan saanut palloa itselleen vaan Englund kaunisteli rystyllä loppunumeroiksi 5-3. Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa, joissa maalivahdit vetivät pidemmän korren. Mainittakoon 12. minuutin kohdalla Saipan vapaalyönti, jossa Martti Valkonen syötti pallon Nooa Nevalaiselle, joka laukoi viuhuvan kudin ohi takayläkulman. Ottelu päättyi StU:n voittoon 5-3.

(Englund 2+1, Vainikka 0+2, Nevalainen 1+0)